Novinka U Ábela: Syrová bridlica

Do ponuky našich šmakociniek  sme zaradili syrovú bridlicu. Rodinná firma Rufus je jednoznačne zárukou najvyššej kvality.

U Ábela + Rufus

Abel, Rufus.pivo,syry
Pivovar U Ábela

Ako to v živote častokrát chodí, spojenie medzi Pivovarom U Ábela a firmou Rufus bolo náhodné, ale malo perfect timing.  Premýšľali sme, čo priniesť našim hosťom – Vám aby ste boli spokojní, aby to dobre vyzeralo, aby to malo príbeh a hlavne, aby to chutilo. A presne v tomto momente nás oslovili „Rufusovci“. Ochutnávka bola náročná, lebo vybrať chutný syr nebola ľahká úloha, keďže nám chutili všetky. K degustácii sme si načapovali naše pivá a koštúvali čo s čím chutí najlepšie…

/ Pivovar U Ábela
Syrová bridlica

Ponuka syrov

Blue Shropshire

kravský polotvrdý syr pôvodom z Anglicka Svojou kvalitou získal striebornú medailu na World Cheese Awards. Má jemne pikantnú, slanú, silnú a plnú chuť

Magoth

kravský tvrdý syr pôvodom zo Švajčiarska. Je to tradičný alpský syr. Zreje šesť mesiacov, je bez lepku a laktózy, jeho chuť je plná, zemitá, oriešková s jemnou horkou dochuťou.

Fourme De Ambert

kravský syr, ako už názov napovedá-pôvodom je z Francúzska. Je to jeden z najstarších syrov Francúzska. Jeho výroba sa datuje do čias rímskej okupácie. Zreje približme 40 dní, zaujímavé je, že sa následne uskladňuje do jaskýň, kde chytá pleseň a injektuje sa bielym vínom Vouvray moelleux.

Kozí syr s talianskymi bylinkami

polotvrdý syr , vyrobený zo 100% čistého kozieho mlieka, ochutený o talianske bylinky. Pozor – jeho komzumácia spôsobuje nadmernú gestikuláciu

Old Rotterdam Limited

kravský holandský syr, ktorý zreje až 24 mesiacov. Má tvrdšiu a lámavejšiu štruktúru. Chuť je pikantná,slaná, jemne karamelová.

K syrom podávame:

  • horčicovo-kôprovo-medový dip
  • brusnicový dip
  • grissini
  • orechy
  • hrozno

Keď to chutí,nemusí sa to rýmovať

Pozvali ma do Rače, na víno a koláče.“  Túto riekanku som sa naučil už dávno, odvtedy sa však veľa zmenilo a preto by som ju teraz ľahko poupravil: “ Pozvali ma do Rače, na pivo a syr“ – síce sa to nerýmuje, ale to nevadí, lebo chuť je dokonalá.

Pusa na záver

Ako býva dobrým zvykom, bozk, teda po našem bošček na záver nesmí chýbať. Dopraj si ho aj ty v podobe nášej lahodnej pivovice so zmyselným názvom Račanský bošček.

Dobrú chuť a nazdraví

Návrat hore